Nyhetsbrev – Arkiv – 3:2016

(Publicerat 2016-10-16) – PDF

I. Vart är världen på väg?
25 oktober är det dags för en s.k. NAVsession kring min senaste bok, Vart är världen på väg? Evenemanget utannonseras som ett scensamtal mellan mig och Anna Lindman (SVT-journalist) och det innebär i praktiken att jag börjar med ett inspel som ger en bild av några av huvudteserna i boken, och sedan kommer Anna att ta upp en dialog med mig om det som faller henne in. Och det blir säkert också utrymme för publiken att komma med sina frågor. Dessutom utlovas musik med Jill Nord och möjligen också inslag av teater och poesi.

Portarna öppnas 17.00 då det bjuds tillfälle att äta och dricka och samspråka. Själva scensamtalet är planerat att pågå mellan 18.00 och 20.30, med utrymme för ett möjligt efterspel till 22.00. En helkväll med andra ord.

Trots att jag räknar med att bjuda på värdefulla tankar så är det fri entré. Man måste dock anmäla sig, vilket sker på denna sida. Där framgår också att det hela kommer att utspelas på NAV:lab Sickla, Markusplatsen 9, 131 54 Nacka.

II. Prisutdelning – Anders Kompass emottar 2016 års Hillesgårdspris för medmänsklighet och mod
Är som många redan vet intensivt engagerad i Stiftelsen Hillesgårdspriset. Sitter i styrelsen och är juryns ordförande. Och det känns fantastiskt tillfredsställande att styrelsen nu på juryns rekommendation har beslutat tilldela 2016 års Hillesgårdspris till Anders Kompass. Juryns motivering lyder: ”Anders Kompass får 2016 års Hillesgårdspris för medmänsklighet och mod, för att han genom sitt agerande tydligt, kraftfullt och ödmjukt påminner om vad varje människa är mäktig om hon vågar lyssna på sitt samvetsstyrda hjärta.” Pressmeddelandet där beslutet offentliggjordes ser i sin helhet ut så här.

Prisutdelningen sker på Hillesgården söndagen den 13 november. Och jag tvekar inte att säga att Anders Kompass rakryggade insats är värd ett fullsatt Hillesgården när han tar emot sitt pris. Evenemanget börjar 11.00. Utöver högtidliga tal, ett spänstigt och inspirerande panelsamtal och goda möjligheter att både återse gamla vänner och knyta nya och intressanta kontakter serveras en tvårätters festlunch och som avslutning på dagen (15.00) serveras kaffe med en särskild prisbakelse. Kostnaden för detta är 275:- och alla detaljer kring biljettbokningen finns här.

Om du är intresserad av mer information om Anders Kompass så kan jag t.ex. rekommendera hans utmärkta sommarprogram och även denna artikel från tidningen Vi.

III. En påminnelse!
Har du funderat på Banbrytande ledarskap för egen del eller att rekommendera detta förnämliga ledarutvecklingsprogram för en vän eller kollega men alldeles glömt bort det så kommer här en påminnelse. Du kan läsa om programmet här och här finns en anmälningsblankett. Dessutom har den nybildade Stiftelsen Hillesgårdsakademin fått en första hemsida.