Vart är världen på väg? – Dieselverkstaden 10 sept

navsession2Så var det dags för ett offentligt föredrag om min nya bok. Det äger rum på Dieselverkstaden, Markusplatsen 17, Sickla. Den här gången är jag omgiven (eller inramad) av två damer. Jill Nord sjunger under det inledande minglet från 17.00. Och Anna Lindman (journalist och programledare från SVT) kommer att leda den frågestund som avslutar mitt föredrag som skall börja 18.00. Evenemanget är tänkt att pågå till 21.00.

All nödvändig praktisk information om biljetter etc finns här. Dessutom kan jag nämna att boken finns till försäljning för specialpriset 200 SEK.

Utöver detta kan jag säga att det väl inte är så lätt att under ett kort föredrag leva upp till det en läsare av boken förmedlade till mig mejlledes. Han skrev: “Tack än en gång för boken du har skrivit. Den åstadkom flera dagars eufori.” Men jag lovar göra mitt bästa!

Adlibris, Bokus, CDON.
—–
Andra bloggare om , , , , , , , , , ,

Comment (1)

 1. Hej Karl-Erik
  Jag har just nu läst färdigt Din bok “Vart är världen på väg”. Det tog tid för allt Du skriver på de 350 sista sidorna i boken är så omtumlande och tänkvärt att jag gång på gång har lagt boken ifrån mig och bara känt så stor samklang, inspiration och stimulans av den text som Du skrivit att det har behövts en paus för egen reflektion. Utöver att Du uttrycker Dig mästerligt och tydligt rent språkligt gillar jag också Ditt förhållningssätt till mig som läsare. T.ex. när Du skriver att “nu har vi väl fördjupat oss tillräckligt i den här fråga, det är väl dags att gå vidare”.
  Jag har själv skrivit ett antal fackböcker och blir så glad och lycklig över att läsa Din text som trots ämnets svårighetsgrad kan hålla läslusten vid liv och läsintresset på toppen. Gratulerar.
  I det samhälle Stallarholmen i Strängnäs kommun där jag bor har jag under sju år varit med i ledningen för en samtalsförening som vi kallar “Resebyrån för inre resor”. Vi träffas åtta gånger om året och brukar vara mellan 25 – 50 personer vid varje mötestillfälle.
  Jag kommer nu att propagera för Din bok i denna ideella förening och hoppas att vi kan engagera Dig som “reseledare” för något av vårt framtida möten. Du kan se mer om vår verksamhet på http://www.inreresor.se
  Jag är också med som sekreterare i ledningsgruppen för “Stallarholmens Tankesmedja” som har som huvuduppgift att förändra den politiska styrningen av vår kommundel. Vi har nu äntligen efter åtta års idogt arbete kommit så långt i vår ambition att förändra synen hos den politiska ledningen av vår kommun att vi tillsammans med kommunen kommer att arrangera ett stort seminarium i Strängnäs i höst som vi kallar “Deltagande demokrati”. Våra tankegångar om det lokala samhällets överlägsenhet som mall för framtida samlevnadsformer stämmer 100%-igt med de tankegångar som Du framför i Din bok. Även i Tankesmedjan uppmanar jag nu alla i ledningsgruppen att läsa Din bok.
  Jag kan också nämna att jag är medlem i det politiska partiet ENHET. http://www.enhet.se
  Det är påfallande att de tankegångar som Du framför i Din bok på många avgörande punkter sammanfaller med de strävanden om ett civilisationsskifte finns med i ENHET:s idéer och partiprogram. Jag skulle önska att Du granskade ENHETS idéer och kanske blev en medlem i detta parti.
  Min käresta och jag har ett litet hobbyföretag som vi kallar EQmark I detta lilla företag har vi utifrån egna erfarenheter och kunskaper utvecklat ett material som vill hjälpa människor som lever i tvåsamhet att utveckla sin relation på ett kärleksfullare sätt. Du kan se om detta på vår hemsida http://www.karleken.org. Även i detta material finns beröringspunkter med Dina idéer om en kärleksfullare samverkan mellan alla människor.

  För egen del kommer jag nu att köpa fler exemplar av Din bok och ge dessa böcker som present till några av våra vänner och barn. Stort tack för boken och för all klokskap och inspiration som den gett mig.

  Hälsningar
  Leif Sundsvik (Född 1939)
  Fjällsta 2
  64597 Stallarholmen

  0708 – 29 11 10
  leif.sundsvik@gmail.com

  PS/ Jag kandiderar att bli invald som medlem i Grupp X /DS

Comments are closed.