Nyhetsbrev – Arkiv – 3:2010

(Publicerat 2010-10-27) – PDF

I. Om I ett annat ljus

Nu närmar sig det för varje författare underbara ögonblick då skrivarmödorna får sin belöning. När boken har kommit från tryckeriet och man kan slita upp den första kartongen. Och så hålla den i sin hand. Det är något alldeles särskilt. Det kan jag försäkra. Den speciella känslan av att genom en intensiv skapande process ha lyckats lotsa det idépaket som en bok utgör från de omanifesterade abstraktionernas värld till den alldeles konkreta verkligheten.

Jag är inte riktigt där än när det gäller min senaste bok I ett annat ljus. Men jag aviserar bokens ankomst redan nu för att jag vill ge mina nyhetsbrevsläsare möjlighet att planera in ett besök på det releaseparty (eller s.k. boksläpp) som går av stapeln 3 november (inbjudan finns bifogad som pdf-fil).

Bokens baksidestext lyder:

Det är mycket man kan undra över som människa. Inte minst de stora livsfrågorna. Vem är jag? Var kommer jag ifrån? Finns det någon mening med livet som är större än att jag springer runt lite i några decennier mellan födelse och död? Varför existerar det alls en värld? Finns Gud, eller är allt bara en slump?

Vart skall man vända sig om man inte själv hittar svar som bär?

Vetenskapen svarar de flesta i vår moderna tid. Men kan vetenskapen verkligen svara på alla viktiga frågor? Inte än, men så småningom lyder det optimistiska budskap som trumpetas ut genom utbildningssystemet och media. Men inte kan man väl bara bortse från religionen? Nog rymmer den skatter av oumbärlig visdom? Eller är det mest gamla dogmer och galna fundamentalister?

I ett annat ljus är Karl-Erik Edris svar på dessa och många andra djupa och avgörande frågor. Han tar avstamp i sin barndoms mystiska upplevelser och bjuder in dig på en fascinerande tankeresa. Det här är en bok som är ägnad att spränga ramar och fördjupa perspektiv.

Att se sitt liv I ett annat ljus är ingen liten sak…

”Einstein sa bland annat att … ’Science without religion is lame. Religion without science is blind.’ Det är dessa visdomsord som Karl-Erik Edris uttrycker så tydligt i I ett annat ljus. Men han tar ett viktigt steg vidare…”

ANNE L.C. RUNEHOV
Dr. Teol. Religionsfilosofi; MA. Teoretisk filosofi
Forskare vid Köpenhamns Universitet
Dir. Copenhagen University Network of Science and Religion (CUNSR)

Den här boken skiljer sig från mina fyra senaste böcker genom att jag skriver på ett vanligt facklitterärt sätt. Denna gång använder jag alltså inte olika fiktiva gestalter för att få fram mina olika synpunkter. Jag träder helt enkelt fram själv och talar direkt i egen sak, eller vad man nu skall kalla det. Boken har också ett personligt anslag eftersom jag bl.a. berättar om en del tidiga upplevelser i min barndom av ett starkt inre ljus som har varit mycket viktiga för både hur mitt liv utvecklats rent konkret och för min livshållning och samhällssyn.

I stället för att själv tala vackert om boken har jag bett ett antal person skriva omdömen om den baserade på sin läsning av manuset. Dessa omdömen finns i sin helhet redan publicerade på bokens Facebooksida www.facebook.com/iettannatljus. Och bifogas nyhetsbrevet som pdf-fil.

Och som redan nämnts bifogas också inbjudan till ett bokreleaseparty 3 november i SWECO-huset, Gjörwellsgatan 22 i Stockholm (f.d. SvD-huset).

II. Först till kvarn …

Mer information om boken (inklusive köpinformation) och bokens omslag kommer att läggas ut på bokens Facebooksida www.facebook.com/iettannatljus och på min hemsida www.edris-ide.se så fort boken är leveransklar. Men för er som redan nu vet att ni skulle vilja köpa boken är priset 70:- inklusive moms och frakt. För 2-10 ex är styckepriset 50:- inklusive moms och exklusive frakt. Beställ via karl-erik@edris-ide.se. Så sänder jag boken så fort det är möjligt.

På min mailadress kan förstås du som redan vet att du skulle vilja recensera boken beställa ditt recensionsex.

För er som är intresserade av att köpa ett större antal böcker för användning i olika utbildningssammanhang eller som gåva till kunder eller personal i samband med jul etc. kan jag erbjuda rejäla rabatter.