Nyhetsbrev – Arkiv – 2:2010

(Publicerat 2010-09-27) – PDF

I. Bok och hemsida

I mitt senaste nyhetsbrev delade jag med mig av min ambivalens inför vad jag skrivit sedan senhösten 2008. Men i slutet av juli hände något. Jag kände att ett beslut hade formats på nivåer av mitt medvetande som inte handlar om intellektuella kalkyler. Ambivalensen och osäkerheten var borta. Jag hade nu en orubblig visshet om att jag skulle ge ut den tredje och sista varianten av de böcker som jag hade skrivit de senaste 18 månaderna, och att jag skulle göra det själv.

Sedan dess har jag målmedvetet arbetat för att få denna bok i tryckfärdigt skick så fort som möjligt. Och där är vi nu. Tryckeriet har kanske ännu inte börjat jobba. Men idag levererades både omslaget och inlagan.

Bokens titel är I ett annat ljus. Och så har jag en undertitel som lyder: Om de stora livsfrågorna. Trots att detta är en första upplaga har jag valt att bryta mot de sedvanliga bokförlagsprinciperna och ger direkt ut den som en behändig pocket. Den blir på 270 sidor.

Eftersom inga klara leveransbesked ännu är givna så kan jag inte nu prestera en tidtabell för utgivningen och lanseringen. Vad som är klart är att jag ämnar ha ett s.k. boksläpp så fort det är möjligt. Och jag kommer förstås att bekantgöra plats och tidpunkt när beslut är fattat i denna sak.

Det kommer bl.a. att ske genom att jag skickar ut ett nyhetsbrev och dessutom bekantgör detta på LinkedInwww.linkedin.com. Men det förmodligen allra bästa sättet att hålla sig uppdaterad när det gäller utgivningsprocessen är att uppsöka bokens Facebooksida – www.facebook.com/iettannatljus – och där göra tummen upp, dvs. klicka på ”Gilla”. På Facebook finns dessutom baksidestexten tillgänglig redan nu.

Som en del av er märkt har det under senare tid pågått ett arbete med min hemsida. Den gamla har tjänat mig väl sedan 1998, och fungerar egentligen fortsatt bra. En uppfräschning av designen har dock varit motiverad ett antal år. Och nu har alltså detta skett. Ett företag i Göteborg som heter Ericktonwww.erickton.se – har gjort jobbet åt mig. Eftersom plattformen för hemsidan är WordPress så har också min tidigare blogg integrerats med själva hemsidan. Så min nya hemsida har sin gamla adress www.edris-ide.se medan min blogg har en ny adress – www.edris-ide.se/bloggen-edristankar

Till sist vill jag till alla mina trogna nyhetsbrevprenumeranter och bloggläsare säga att när hemsidesomgörandet nu är slutfört och bokprojektet är på väg in i en ny fas så hoppas jag snart komma igång med både bloggandet och nyhetsbrevsskrivandet. Jag har t.ex. fått förfrågningar om det är en rejäl nyhetsbrevsanalys av valet på gång. Men jag har haft så fullt upp med andra sysslor så jag har inte ägnat denna idé en tanke. Men vem vet, så småningom kanske inspirationen rinner till.