Nyhetsbrev – Arkiv – 1:2016

(Publicerat 2016-01-28) – PDF

Här kommer årets första nyhetsbrev. Det är föredömligt kort, eller väl kort för alla som vill fördjupa sig i några färska utläggningar av sedvanligt hel- eller halvsnårigt slag .

I. På väg mot en ny civilisation – Kulturhuset Kajutan i Henån 4 februari 19.00

Nu är det snart dags för ett offentligt föredrag baserat på min senaste bok. Jag räknar ju inte med att alla mina nyhetsbrevsprenumeranter har vägarna förbi Orust en torsdagskväll första veckan i februari. Men några av er har det kanske! Ytterligare information om evenemanget finns på min blogg.

 II. Engelsk undertext

Den första delen av intervjun i fem delar som Pelle Lindblom gjorde med mig i samband med lanseringen av Vart är världen på väg? har nu fått engelsk undertext. Om du inte har glädje av den personligen så känner du kanske någon som skulle ha det. Här finns den.

III. Nominera till Hillesgårdspriset!

Redan i förra nyhetsbrevet nämnde jag Stiftelsen Hillesgårdspriset. Det är ett pris till stöd för samhälleliga uttryck för kärlek. Standardtänkandet om kärlek är ju att det i allt väsentligt hör till privatlivets sfär. Men i realiteten är kärleken en väldig samhällstransformerande kraft om den får möjlighet att verka genom kloka individer och välskötta projekt och organisationer.

Så därför vore det förträffligt om du som läser detta kunde låta din intuition och ditt tänkande i samverkan söka i ditt inre efter lämpliga prismottagare. Priset kan som sagt gå till både personer, projekt och organisationer. Ett riktmärke i det inre pejlandet efter pristagare är att de bör utmärka sig genom ett arbete som präglas av medmänsklighet i den meningen att det verkar integrerande och överbryggande. Ett arbete som därmed också handlar om förståelse. Ett annat riktmärke är mod och integritet. Ett pris för någon som med kraft står för sanning och rätt som aspekter av kärleken. Och ett tredje riktmärke är arbete för förlåtelse och försoning i konflikter som i stor utsträckning ”fryst fast” i ett föga konstruktivt projicerande av fiendebilder.

Så du som nyhetsbrevsläsare är alltså hjärtligt välkommen med din nominering, eller dina nomineringar. All information om vart du skall sända nomineringen och vad den bör innehålla finner du här.