John Edwards kloka val

Äntligen har John Edwards tagit bladet från munnen och gett sitt stöd till Barack Obama vid ett ännu pågående stort möte i Grand Rapids, Michigan. En utomordentligt bra nyhet. Och jag uppskattar särskilt betoningen som fattigdomsbekämpningen fick i både Edwards och Obamas tal för det är en stark antydan om att USA:s tid som främsta fanbärare för ett ur globalt perspektiv vedervärdigt dåligt fungerande ekonomiskt system går mot sitt snara slut, och att detta storslagna land kan börja ta sitt ansvar för att bidra till skapandet av ett verkligt långsiktigt hållbart globalt ekonomiskt system.

———————————-
Andra bloggare om , , ,

Comments (2)

  1. Jag hoppade också av min utbildning men den var i socologi inte statskunskap. Nåväl när det gäller politiken i USA; Jag tror inte amerikanarna ännu är mogna för varken en färgad eller en kvinna som president. Fördomarna sitter djupt i landet. Troligen blir det därför republikanernas McCain som tar hem spelet. Visserligen är han enligt många för gammal och många önskar en demokrat. Men som sagt fördomarna är djupa i USA och mitt tips blir därför McCain.

  2. Trevligt att höra att vi tydligen är kollegor när det gäller att gå en egen väg på tankens område. När det gäller amerikanernas fördomar så kan det mycket väl vara som du säger. Jag väntar mig under alla förhållande en strid på kniven. Och det är väl inget större fel på McCain om man mäter med konventionellt presidentmått. Men i mitt naiva hjärta tillåter jag mig att hysa förhoppningar om att bli positivt överraskad.

Comments are closed.